Pedra Seca


Properament: Guia de la Pedra Seca del Bages

Però... Què és la pedra seca? La pedra seca és una tècnica constructiva tradicional que es fa a partir de pedres encaixades entre elles formant construccions de petit format, amb casi la totalitat de la construcció sense morter. 

La comarca del Bages és rica en aquest tipus de construcció, passant per les parets de pedra seca, les quals majoritàriament, la seva funció era i és la de murs de contenció de terrasses de cultius (sobretot de vinya), tines, barraques de vinya i pous de glaç.

Desgraciadament, moltes d'aquestes construccions, a dia de avui, es troben malmeses i amb falta de manteniment, per sort, algunes de elles, les més emblemàtiques, notables o simplement que el propietari dels terrenys té interès en conservar gaudeixen d'un estat admirable.

Més o menys amagades, aquestes construccions es troben per cada racó de la comarca, per això, i centrant-me en les tines i barraques de vinya, em va sembla interessant recollir-les totes en una petita guia per poder descobrir cada una de elles, des de les fabuloses Tines de la Vall del Flequer fins a aquelles petitones, i casi derruïdes perdudes en llocs inhòspits.

La passió pel senderisme, l'afany d'exploració, la meva actual professió d'arquitecte tècnica i la de futura enginyera en geomàtica i topografia, fa que aquest projecte sigui tot un repte personal.

Aquí teniu un enllaç de Wikipedra, un espai web sobre les barraques i les cabanes de Pedra Seca a Catalunya.


No hay comentarios:

Publicar un comentario