Inici Temporada Canicross 2014-2015

1 mes, això és el que fa que ha començat la temporada de canicross i encara sense escriure res ! En resum, el Jan ja ha fet 3 canicross aquesta temporada, i solsament en podem contar un de vàlid: Sant Llorenç Savall, Hostalric i Cursa dels Llebrers (Castellbell i el Vilar).

Comencem desde el principi... es presentava una temporada amb poc temps per entrenar (tan canicross com curses de muntanya) així que el renidment que portarem aquest any serà... bastant fluix, però almenys intentarem fer alguna coseta jiji Ens apuntem al Canicross de Sant Llorenç Savall, ja un clàsic, tot i que la meva primera opció era fer la mitja, vaig arribar tard i em vaig quedar sense inscripicions (ooohhh), total, que farem el canicross ! jeje

CANICROSS SANT LLORENÇ SAVALL

26 Octubre, desitjant que faci el fred que sempre ha caracteritzat aquest canicross i poble per aquestes dates, un cop allà veiem que no serà així, la temperatura puja i puja i no deixa de pujar, i al moment de la sortida ja esta pels núvols pel Jan, canvi de xip i a que el Jan vulgui fer, per sort sabem que pel camí i tenim alguna riera per tirar-se de 4 potes. Fem sortida al estilo Jan, agafant tir (mania que per molt que intento no aconsegueixo treure) i intentar comportar-me com una persona normal jeje Quan se li acaba la dèria que dura ben bé pocs segons i s'en entera que s'ha de corre... fot la directe, aquesta directe sol durar bastant, però aquell dia va ser de quita y pon, calor per un tub i que corri un altre. Quan arribem a la primera riera si tira de cap i allà ens quedem una bona estona i lo que faci falta, continuem avançant xino-xano, amb les pujadotes curtes e intenses, i ja passada la meitat del circuit decideix començar a tirar en una forta baixada... gràcies Jan per tirar quan tinc més possibilitats de matar-me !! jeje Arribem ja al boral de la riera que la seguirem uns quants metres i allà ja va un bon ritme, adelantem a unes quants corredors i corredores (Adéu Natalia ! jeje), fins agafar el penúltim tram de carretera... carretera? Asfalt? Hola?? No ens posem nerviosos i espero que sigui pot troç ... per allà adalantem al Ron que esta donant lo millor de si! (Recuperat avait Ron que se't troba a faltar!), i directes cap al poble, subidilla només al entrar i de seguit els carrers estrets... estres i plens de gent, ueee !!, toca frenar totalment, primer agafar el tir curt i cada cop resulta més impossible anar així, per tant, agafo directament el Jan del arnés per evitar que algun accident desafortunat, ja que entre l'eufòria col·lectiva de la gent, els aplaudiments i carrers massa estrets tenim tots els punts de que el Jan faci alguna reacció de les seves, finalment amb una curba ben tancada arribem directes a l'arribada ! Canicross fet, no dels millors pel Jan, però sempre seguint el seu ritme, sense forçar que per forçar-me ja vaig a corre sola ! jeje L'any que ve si les temperatures no baixen, l'eliminaré de la llista finalment, ja són dos anys consecutius amb lo mateix :(
Arribada a Sant Llorenç Savall
II CANICROSS D'HOSTALRIC

Gairebé un mes després, toca canicross a Hostalric, les temperatures han millorat i sembla a ser que en aquest podrem disfrutar ! Ja que el recorregut s'ho mereix, tot i la pujadeta al castell jeje Amb ganes de corre aquest canicross, després del calorós Sant Llorenç. però a falta de 3 dies, les temperatures canvien radicalment, apareix una xafugor i calor de no se a on, que ja el divendres previ el Jan va patir bastant en l'entrenament, això que varem acabar a les 7 i poc del matí ! Resem i creuem els dits perquè solsament hagi sigut aquell dia... però no és així, el cap de setmana continua igual o pitjor i ja assumeixo que de canicross poca cosa farem, anirem a caminar i a passar a l'estona, de pas veurem a gent que feia molt que no veiem i paSsariem un matí agradable !

Dit i fet, matí amb xafugor, la sortida es retrasa mitja horeta, però no ve d'aquí, ja que bueno, moltes coses poden pasar i si la organització ha decidit retrasar serà per algo, aquí no mi fico. Les noies ens posen en el primer calaix de tots, l'Alicia i jo demanem si ens podem quedar a fora el calaix mentrestan... però en vista que a fora va passant gent per tot arreu, prefereixo entrar a dins que, el Jan estarà igual d'excitat, però almenys no semblarà les rambles i evitarem algun disgust. Es dona el toc de sortida i som-hi amb el tir, aixxxx, pasat els segons de trancisió d'estat d'histèria a la sortida i compendre que estem corrent, el Jan fa un gran sordia, corre Janet! Anem a bon ritme i agafem un senderó, quan ja es comença a escoltar els nois per darrera a tota velocitat i demanant pas... us deixaria passar encantada si tingues espai ! El sender continua, s'amplia una mica però en baixada i pedres relliscants i els nois continuen passant i volen passar, el Jan esta acollinit perdut amb tants crits i s'em fa una boleta, ok, no problem, ens parem i quan hagi passat tothom continuem, encara "sort" que en colapse total es queda paralitzat i no comença a soltar dentallades. Continuem endavant borejant el riu, i el Jan decideix anar-hi directe a la mínima oportunitat, ens quedem l'estona que fa falta i continuem... camimant, aquí s'acaba el canicross per nosaltres, ens teniem d'haver traslladat a la caminata ! jeje Anem xino-xano, pasa el Josep, el Santiago, el Beni, el Marc... adeu nois ! jiji Pasa l'Alicia que intenta animar al Jan, però no hi han ànims que valguin, ell no fa res amb aquestes temperatures i jo no sóc qui per forçar-lo. Continuem caminant fins arribar a un tram senderós i obag i allà li dona per tirar una miqueta, aprofitem el trocet i un cop acabades unes escaletes, a caminar una altre vegada, i ara ja si, a fer caminata fins a la meta, pugem al Castell (molt macus els esgraons ! jeje ), i fem la baixada i el tram que ens queda al mig caminant i mirant el paisatge, ens adelanten un parell de noies, i a casi 1 km de l'arribada el Jan de cop es posa a ensumar com un dessasparat i es posa a corre, segur que el Rafa ha estat aquí!, au a seguir el rastre del Rafa fins que el trobem a pocs metres de l'arribada, per ell si que corres eh! Estas em-papat Jan jaja Creuem la meta caminant tranquilament, i intercanviem 4 paraules amb la Sheila que havia arribat tota orgullosa, guai!

Ens quedem per el sorteig del número de dorsal, que no tenim molta sort pel premi jeje, ens anem despedint de la gent i marxem d'allà amb un sabor amarg de canicross, no per la cursa en si que ha tingut una gran organització (això si, lo de les noies el primer calaix i que ha pocs metres un sender, és lo únic que em va matar jeje), sino pel temps que no ens brinda l'oportunitat de disfrutar com cal d'un canicross, esperem que ben aviat faci millor temps per la pràctica d'aquest esport!


CURSA DELS LLEBRERS - CASTELLBELL I EL VILAR

En tant sols una setmana després de Hostalric, es celebrava un canicross i caminata al costat de casa, a Castellbell i el Vilar, sempre ens ha agradat anar a treure el cap per aquell poble i sabent que guarda racons amagats i senders dels macus... no ens ho podiem perdre ! Ens apuntem tot sabent les temperatures, però per això també estava la caminata, sino fem una cosa fariem l'altre, a més, la cursa és benefica per a Galgos 112 i la Protectora de Cavalls ADE, així que de totes maneres valdrà la pena assistir i participar !

A partir del dimarts de la mateixa setmana, comença a canviar el temps radicalment, baixen les temperautres i vinga pluja a totes hores, molt bones sensacions pel diumenge ! I esperem que la cosa continui així i si plou, per nosaltres millor ! jeje

Arriba el diumenge 30 de Novembre, i dia ha arribat, cels tapats, previsió de pluja, temperatures baixetes però no extremes... guai guai !! Sortim de casa com un tiro i arribem a Castellbell en menos que canta un gallo. Recullim dorsal, preguntem per control veterinari... no hi ha, uhm, perdó? I ens expliquen que com que és una mica de prova pilot i molt popular, si funciona l'any que ve ja ho faran més "profesional", okok don't worry. Tornem cap a la furgo, ens canviem, col·locacions d'arnés i cinturó i anem a escalfar una miqueta pel costat del riu. Quan veiem que s'acosta l'hora, ens apropem cap a la "linea de sortida imaginaria" i allà es posa tothom en guàrdia per agafar la sortida, aquesta es remolca una miqueta degut al tall que tenen de fer a la carretera... vinga nois! que el Jan haviat el tindré penjat del coll ! jeje I per fi: MEEECC !! Som-hi al estilo Jan !
Sordia Opa Jan Style
Després dels crítics segons d'agafar el tir, posa cara de "ais perdó que s'ha de corre!" jeje i quan més ho necessito, al inici de la primera pujada que esta a 0 com de la sortida, el Jan es posa a tirar com un ase! Olé Jan, amunt amunt! Pasem a bastanta gent, i al arribar al primer senderó (també en pujada, això no s'acaba!), atrapem a l'Anna i a la Jordana, hola noies!, les pasem una per la dreta l'altre per l'esquerra i continuem, el Jan no fa pas cara de voler parar a fer un café amb elles i ja per fi emprenem la primera baixadeta, ojú!, on ens fa arribar a l'esglesia de Castellbell, tot preciós encara que no veig gaire cosa i continuem camí avall!
Últim sender avanç de la part alta del poble
Pasem un tram de pista, fins tornar a agafar un senderó, a partir d'aquí no em feu gaire cas perquè no recordo per on varem pasar (xD), anava més preocupada per on trepitjar que per on estavem, pel camí em trobo a la Luba, que anem fent un frec a frec entre la Jass i el Jan, fins que finalment em col·loco darrera seu, frenant una mica el ritme del Jan per recuperar una miqueta. Anem fent un sube-y-baja bastant pronunciat, finalment la Luba diu que pasi... i vaya cosa m'has anat a dir! A tres metres un trencall que em faig un lio amb les senyals que no se per on s'ha d'anar.

Entre els tres corredors que anem junts, decidim tira milles camí avall, torno a pasar a la Luba, i travessem uns metres de senderó pronunciat en descents, ole ole, i el Jan vinga tirar, fill meu, cuando mucho y cuando poco eh jaja Deixem passar al Jonantan que ve en plan destroyer i això que va amb un bulldog! Arribem a uns metres de carretera que empalmen amb el següent sender, un altre tram que ni flapa de per on pasem, un tros de sender altre de pista (si crec que era això jaja), i arribem al primer pas de riera de remullada els peus, em mullo fins els genolls i el Jan feliç com una perdís (?¿), va Jaaan surt d'aquí!, continuem per pista i amb una "suau" pujada, som-hi som-hi que ve baixada i cuidaaaoooo !! Gir brusc a l'esquerra que una mica més i ens el passem, trocet amb fulletes caigudes, terra tou (ohoho!! idílic) fins que pam! ha arrribat la piscina!
Foto de la Marta que va realitzar la caminada
El jan si tira de quatre potes jaja i anem rollo El último superviviente, només faltava que ens sortis alguna serp d'aigua por ahí ! jeje 4 metres ben bons de remullada fins el cul, i el Jan nadant ben feliç! Apa Jan, ja em perdut prou temps fent el peixet! Sortim de la piscina amb un bon pujadot resvaladizo, i ja encaminem el tram final (ídilc com el d'avanç), seguint el canal fins arribar a creuar el pont de Castellbell per sota, una curva a l'esquerra, una altre a la dreta ja per dins el poble, ens creuem amb un noi que va apuntant, i nosaltres continuem corrent fins que ens criden: eeeh que ja esteu eh !!; Vale Vale! per un dia que podem corre bé aprofitem ! jaja
Últims metres de cursa
Canicross acabat i ben acabat ! Hem arribat primers femenins, uo! Girem el cap i veiem arribar a la Jordana, seguida per la Luba, i uns minuts després a l'Anna, fantàstic noies !

Anem al cotxe a canviar-nos de vestuari (sec), fem la donació del sac de pinso per ADE, i a esperar haviam si ens toca una ampolleta de vi amb el dorsal jeje No va ser així :( Fan els podis masculins i els.. on són els podis femenins? Uo no hi ha ! Vaja, per un cop que acabem primers Jan ! jaja Anem un grup a comentar a l'organització que estaria bé fer els podis de cada categoria, encara que siguin els absoluts, perquè normalment les noies sempre arribem bastant més tard jeje L'organització s'ho apanya rápid i lamenta el seu "error" i es treu el podi de sota la màniga, si total, era per fer el paperines ! jaja Els hi comentem que el sac de pinso se'l poden quedar per ADE, i.. ja hem fet el matí !
Jass (3ra), Jan (1r), Nerón (2n), molt bé equips!
Com es nota poder disfrutar realment d'un canicross amb aquestes condicions ! Fantàstic!, desde Cercs de la temporada passada que tenia un mono bastant gran de canicross amb aquest temps i terreny. Au, ara fins a Gener tanquem la paradeta de canicross... que no de curses !


No hay comentarios:

Publicar un comentario